Liveblog - Coronavirus

 • schedule09:55 - 2 april

  Zonnig weekend: blijf de voorzorgsmaatregelen respecteren

  Dit weekend worden we getrakteerd op flink wat zon. Dat maakt het extra aantrekkelijk om met vrienden en familie te genieten. Uiteraard is dat in deze uitzonderlijke omstandigheden niet toegestaan.

  Wat mag, wat niet?

 • schedule08:23 - 2 april

  Gratis kinderopvang tijdens paasvakantie

  De gemeente Puurs-Sint-Amands voorziet tijdens de paasvakantie gratis kinderopvang. En dat speciaal voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en voor kinderen met een sociaal kwetsbare thuissituatie.

  We willen opvang garanderen voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en voor kinderen met een sociaal kwetsbare thuissituatie. Dat doen we in samenwerking met kinderopvang De Sloeber en Ferm. Anders dan normaal hoeven de ouders daarvoor géén bijdrage te betalen. Met deze beslissing willen we de ouders financieel ontlasten in deze moeilijke periode.

  Lees meer

 • schedule07:25 - 2 april

  10-puntenplan voor ondersteuning kwetsbare personen

  Vorige week lanceerden we een 10-puntenplan om de lokale economie te ondersteunen. Deze week bogen we ons over maatregelen om de meest kwetsbaren uit onze maatschappij te helpen. 

  Ontdek onze maatregelen

 • schedule11:26 - 1 april

  Nieuwe maatregelen voor ondernemers

  De Vlaamse Regering heeft beslist dat ook ondernemingen die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis steun kunnen krijgen. Dat gaat dan om ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten, maar (in)direct zware beperkingen ondervinden.

  Meer weten?

 • schedule09:37 - 1 april

  Recyclageparken gaan gecontroleerd open vanaf 7 april

  Zowel het recyclagepark in Sint-Amands (IVAREM) als in Puurs opent de deuren opnieuw op 7 april. Maar dit kan alleen als we allemaal enkele afspraken respecteren.

  Ga bovendien niet naar het recyclagepark als dat niet écht nodig is. Kun je het nog uitstellen? Doe dat dan. Op die manier blijft de situatie beheersbaar.

  Lees de afspraken

 • schedule17:15 - 30 maart

  Eerste lading gelaatsbeschermers geleverd

  Onze gemeente bestelde vorige week vijfhonderd gelaatsbeschermers bij #MakersAgainstCorona. Burgemeester Koen Van den Heuvel nam zonet de eerste driehonderd exemplaren in ontvangst.

  Meer weten?

 • schedule09:41 - 30 maart

  Hoe ga je om met stress in jouw gezin?

  Vele kinderen en jongeren krijgen te maken met conflicten in het gezin. Hoe ga je om met conflicten in het gezin tijdens de #coronacrisis? We geven je alvast 5 tips.

  Lees meer

 • schedule21:04 - 26 maart

  Noodbesluit procedures omgevingsvergunning

  De Vlaamse Regering heeft naar aanleiding van het Nooddecreet van 20 maart 2020, op 24 maart een Noodbesluit goedgekeurd met maatregelen wat betreft de omgevingsvergunningsprocedures.

  Lees meer

 • schedule19:02 - 26 maart

  Puurs-Sint-Amands ondersteunt de lokale economie met 10-puntenplan van half miljoen euro

  Vele ondernemers waren genoodzaakt hun activiteiten tijdelijk te staken, en dit zonder premie vanuit de Vlaamse overheid. Om al deze ondernemers in Puurs-Sint-Amands te ondersteunen, lanceert de gemeente Puurs-Sint-Amands een 10-puntenplan.

  Lees meer

 • schedule18:34 - 26 maart

  Puurs-Sint-Amands koopt en verdeelt 500 gelaatsbeschermers en 5.000 chirurgische mondmaskers

  Gisteren nog stelde Lieven Scheire in het één-programma 'Vandaag' gelaatsbeschermers voor. Vandaag bestelde Puurs-Sint-Amands daar al vijfhonderd exemplaren van. Eerder kocht de gemeente ook al vijfduizend chirurgische mondmaskers die ondertussen zijn aangekomen. Met deze aankopen zet de gemeente maximaal in op een zo groot mogelijke bescherming van eigen personeel en lokale professionals. Het beschermings-materiaal zal immers verdeeld worden onder de gemeentelijke diensten én lokale professionals.

  Lees meer

 • schedule14:09 - 26 maart

  Handschoenen dragen? Een goed slecht idee.

 • schedule11:04 - 26 maart

  Persconferentie update van 26/03/2020 - FOD Volksgezondheid

 • schedule08:00 - 26 maart

  Geen vakantiewerking tijdens paasvakantie

  Door de maatregelen die de Vlaamse overheid oplegde tegen de verspreiding van het coronavirus, mogen we als lokaal bestuur geen speel- en sportweken organiseren.

  Het is immers cruciaal dat iedereen ook tijdens de paasvakantie zoveel mogelijk binnen zijn gezin blijft. Samen tegen corona!

  Lees meer

   

 • schedule14:55 - 25 maart

  Papierophaling in Lippelo op zaterdag 28 maart geannuleerd

  Omwille van de corona-epidemie kan de geplande papierophaling van zaterdag 28 maart 2020 in Lippelo niet doorgaan. Gelieve je oud papier dus niet buiten te zetten. Wij vragen uw begrip voor deze uitzonderlijke omstandigheden.

 • schedule13:10 - 24 maart

  Gemeenteraad van 30 maart achter gesloten deuren

  De gemeenteraadszitting van 30 maart vindt plaats achter gesloten deuren. Om jou en onszelf te beschermen tegen het coronavirus, laten we tijdens deze zitting geen publiek toe. 

  De audio-opname van deze zitting kan je nadien hier beluisteren.

 • schedule14:00 - 23 maart

  Haal alles uit je kast voor onze lokale hulpverleners!

  Onze lokale hulpverleners geven aan dat er een groot tekort is aan materialen om zich te kunnen beschermen tegen COVID-19.

  De afgelopen weken ontstonden er heel wat initiatieven om mee te helpen: vrijwilligers die mondmaskers en schorten naaien, burgers die allerhande beschermingsmiddelen zoeken in hun kasten, …

  Lees meer

 • schedule16:06 - 21 maart

  Omgaan met stress in tijden van corona

  De combinatie van de maatregelen rond het coronavirus en de vele informatie die circuleert kan tot stress leiden.

  Voor iedereen die zich droevig, gestresseerd, verward, bang of zelfs boos voelt tijdens deze crisis ... 6 tips om zorg te dragen voor jezelf én anderen.

  Lees meer

 • schedule16:32 - 19 maart

  Oproep: morgenmiddag applaus en witte doeken

  Neem deel aan de actie 'Wit als teken van hoop'.

  Lees meer

 • schedule16:14 - 19 maart

  20 tips om van thuisblijven een feest te maken

  Vijf weken thuisblijven met kinderen, hoe pak je dat aan? Gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn. We helpen je op weg met deze twintig survivaltips.

   

  Lees meer

 • schedule16:08 - 19 maart

  Win een film of serie van Lumière

  In deze tijden van thuisblijven moeten we heel wat nieuwe bioscoopfilms missen. Of niet: Lumière biedt heel wat films - die normaal gezien nu in de bioscoop zouden spelen - aan via hun website. Je betaalt acht euro per digitaal filmticket, en kan de film vervolgens 48 uur lang bekijken in je eigen woonkamer.

  Lees meer

 • schedule16:02 - 19 maart

  De 7 beste podcasts over kunst en geschiedenis

  We moeten onze portie museum helaas een tijdje missen. Dat zal ons niet beletten om de geschiedenis in te duiken of ons onder te dompelen in kunst. Grijp een hoofdtelefoon, want deze gratis podcasts brengen fascinerende verhalen naar je huiskamer.

  Lees meer

 • schedule15:56 - 19 maart

  Concerten in je huiskamer: 5 tips

  Zin in een concertje? Laat corona je niet tegenhouden. We tippen vijf manieren om de beste bands naar je huiskamer te halen.

  Lees meer

 • schedule15:51 - 19 maart

  6 comedyshows om thuis te bekijken

  Een goede comedian bekijk je liefst live, maar in coronatijden is een tv-scherm ook een goede optie. Dit zijn onze 6 favoriete shows die je volledig online kan bekijken.

  Lees meer

 • schedule15:44 - 19 maart

  Livestreams om thuis te volgen

  Door het coronavirus zijn heel wat evenementen afgelast of uitgesteld. Gelukkig kan je de verveling te snel af zijn: deze concerten en festivals volg je gewoon vanuit je zetel.

  Lees meer

 • schedule09:03 - 18 maart

  Tijdelijk 'Park & Ride'-consultaties van huisartsen aan ziekenhuizen Bornem en Rumst

  Vanaf donderdag 19 maart om 18u kunnen huisartsen uit onze gemeente patiënten doorverwijzen naar een uitzonderlijke consultatiefaciliteit van AZ Rivierenland. Dat doen ze wanneer ze inschatten dat een telefonisch consult voor een mogelijk besmette COVID 19-patiënt onvoldoende is. Dit geldt vanaf woensdag 18 maart ook voor de campus in Rumst.

  Lees meer

 • schedule23:15 - 17 maart

  Nieuwe maatregelen

  Vanaf woensdag 18/03/2020 12u zijn er verstrengde maatregelen van kracht in ons land. Met deze maatregelen willen we de verspreiding van het virus afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen. Dit kan enkel als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom vragen we aan iedereen om aandacht te besteden aan zijn persoonlijke hygiëne en het sociaal contact met anderen te beperken.

  Lees meer

 • schedule16:39 - 17 maart

  Recyclageparken sluiten vanaf 17 maart

  De Vlaamse overheid besliste op 17 maart dat alle recyclageparken onmiddellijk de deuren moeten sluiten.

  Dit betekent helaas dat je ook in Puurs en Sint-Amands voorlopig niet meer terecht kan.

 • schedule16:05 - 17 maart

  Vrijwilligers Minder Mobielen Centrale rijden even niet meer

  Voor de veiligheid van zowel chauffeurs als gebruikers werd er dinsdag 17 maart beslist om ook de Minder Mobielen Centrale voorlopig niet meer te laten rijden.

 • schedule14:41 - 17 maart

  Dienstverlening enkel nog op afspraak

  Vanaf woensdag 18 maart kan je enkel nog na afspraak terecht in de gemeentehuizen van Puurs-Sint-Amands. Ook de sociale huizen en de bibliotheek in Puurs werken vanaf dan op afspraak. De bib van Sint-Amands, cc Binder en alle vrijetijdsinfrastructuur doen de deuren dicht. Ook de lokale dienstencentra sluiten de deuren. 

  Lees meer