Woonzorgcentrum Ter Schelde

Senioren uit onze gemeente die niet meer kunnen thuis wonen? Die zijn van harte welkom in woonzorgcentrum Ter Schelde. Dat is een campus van Zorgbedrijf Klein-Brabant, op een boogscheut van de Schelde in Sint-Amands.

45 kamers

Woonzorgcentrum Ter Schelde biedt plaats aan 45 bewoners. De kamers zijn verspreid over twee verdiepingen en verschillende afdelingen. Elke leefgroep heeft er een salon, eethoek en extra zithoek. Er is op het gelijkvloers ook een zorgafdeling voor bewoners met dementie: zij kunnen rekenen op verhoogd toezicht.

In Ter Schelde is elke kamer identiek. Bewoners mogen hun nieuwe thuis natuurlijk gezellig inrichten naar eigen smaak.

Gevarieerd vrijetijdsaanbod

De ergotherapeut, animator en vrijwilligers zorgen voor een gevarieerd vrijetijdsaanbod. Er zijn wekelijkse activiteiten zoals bingo, geheugentraining en turnen. En bewoners kunnen meedoen met seizoensgebonden activiteiten als een carnavalsquiz, wandelingen en petanque. En wist je dat huisdieren ook op bezoek mogen komen – aan de leiband en zonder overlast te veroorzaken?

Aangepaste zorg

Een multidisciplinair team onder leiding van een coördinerende en raadgevende arts staat in voor de dagelijkse zorg op maat. Dat betekent dat er rekening gehouden wordt met de individuele mogelijkheden en beperkingen van iedere bewoner. In Ter Schelde zijn trouwens voldoende comfortabele hulpmiddelen zoals tilliften en aangepaste hoog-laagbaden aanwezig om een aangepaste zorg te verlenen.

Meer weten?

Wie komt in aanmerking voor een plekje in het woonzorgcentrum? Hoeveel kost dat? En hoe dien je een aanvraag in? Kom het antwoord te weten op al je vragen.

 

Adres

Kouterpark 25 te Sint-Amands