De Bollaard

Het masterplan Echo’s van de Schelde heeft grote veranderingen in petto voor Sint-Amands. Zo komt er een nieuwe ontmoetingsplek: De Bollaard. De start van de werken is gepland voor deze zomer. 

Dienstverleningspunt en ontmoetingsplek

De Bollaard wordt hét dienstverleningspunt in Sint-Amands. De centrale infobalie zal dienstdoen als balie voor de gemeentelijke dienstverlening, het bibpunt, het lokaal dienstencentrum en Zorgbedrijf Klein-Brabant. Op afspraak kun je in gesprek gaan met één van onze experten over een bepaald dossier. Bovendien verhuizen verschillende externe partners, zoals bijvoorbeeld de ziekenfondsen, mee naar De Bollaard.

De Bollaard wordt ook een dienstencentrum waar je welkom bent voor activiteiten zoals een creatieve babbelnamiddag, een interessant infomoment of gezelschapsspelnamiddag. Met een bibpunt en cafetaria maken we er een ontmoetingsplek van voor jong en oud.

Wat met het oud-gemeentehuis, nadat onze balie en loketten daar verdwenen zijn? Dat moeten we nog verder bekijken. Dat de prachtige bloemenvilla in ere hersteld wordt, staat wel al vast.

Verbouwen

De Bollaard krijgt onderdak in de Hekkestraat, in het voormalige godshuis – beter bekend als het oude rusthuis. Het pand uit 1875 dat nu leeg staat krijgt dus een nieuwe invulling. Dat vraagt om een grondige herindeling:

  • het historische gedeelte wordt bewaard en verbouwd
  • de aanbouw wordt afgebroken

Op de plaats van de aanbouw komt een nieuwbouw die de verbinding vormt tussen het historische gedeelte van De Bollaard en woonzorgcentrum Ter Schelde. Zo zal het woonzorgcentrum nog meer verankerd zijn in het publieke leven van Sint-Amands.

Het woonzorgcentrum krijgt een nieuwe foyer met een centrale toog. Dat wordt dé ontmoetingsplaats: voor bewoners van het woonzorgcentrum, bewoners van de assistentiewoningen, voor hun familie en vrienden en voor bezoekers van De Bollaard.

Er komt een buurtplein aan de huidige petanquevelden bij het woonzorgcentrum. We voegen extra petanquevelden toe onder een luifel. En maken het plaatje compleet met een extra terraszone onder de bomen, een picknickplek en een zomerweide. Deze oase van rust wordt verbonden met de volledige buurt door een groene en veilige dorpsroute voor wandel- en fietsverkeer.

Timing

De start van de werken is gepland voor het najaar van 2024. Ze zullen ongeveer een jaar duren dus we kunnen het gebouw in gebruik nemen na de zomer van 2025.

Contact

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.