Mountainbikenetwerk Rivierenland

Het mountainbikenetwerk Rivierenland telt 120 kilometer mountainbikeplezier. Het verbindt twee permanente routes:
  • De Vaartlandroute in Willebroek bestaat uit twee lussen en is 44 kilometer lang.
  • De route Klein-Brabant bestaat uit drie lussen, is 76 kilometer lang en paseert in Puurs-Sint-Amands en Bornem. In die gemeentes kun je ook starten aan de route. 
Het mountainbikenetwerk Rivierenland is in het westen, het oosten en het zuiden ook verbonden met drie andere permanente mountainbikeroutes:
  • In het westen zijn er twee verbindingen tussen de mountainbikeroutes in Hamme (Oost-Vlaanderen) en de routes van Puurs-Sint-Amands en Bornem via jaagpaden langs de Schelde en het veerpont. Via die verbindingen kunnen mountainbikers vanuit het mountainbikenetwerk Rivierenland ook genieten van de routes op het netwerk Waasland in Oost-Vlaanderen.
  • In het oosten is er een verbinding tussen de Vaartlandroute in Willebroek en de route in Meise (Vlaams-Brabant). Via Meise kun je dan weer de routes van Asse en Merchtem volgen.
  • In het zuiden is er sinds 2015 ook een verbinding met de Ludnersellaroute (Londerzeel). Die route loopt in Lippelo over een paar kilometers gelijk met de rode lus van de Rivierenlandroute, maar staat nog niet vermeld op de netwerkkaart.

Procedure

Je kunt de geplastificeerde stafkaarten van Rivierenland kopen bij de sportdienst van Puurs-Sint-Amands.

Bedrag

​De stafkaart kost 3 euro .