Sportpark De Schans

We bouwden volop aan sportpark De Schans in Kalfort. Op die multifunctionele sportsite krijgen verschillende clubs hun thuis. Dit is dé recreatiezone voor sportliefhebbers uit onze gemeente en daarbuiten.

Waarom?

Sport en recreatie worden steeds belangrijker in onze vrijetijdsbesteding. Onze gemeente telt heel wat clubs waar je daarvoor terechtkunt. Sommige waren vragende partij voor een nieuwe locatie waar ze nog meer leden kunnen ontvangen in de modernste omstandig­heden. Daarom besloten we om één groot park aan te leggen waar verschillende clubs hun intrek kunnen nemen. De Lichterstraat in Kalfort bleek daarvoor de plek bij uitstek. Want daar is het recreatiegebied meteen ook een landschappelijke overgangszone tussen het industriegebied ten noorden en het landbouwgebied ten zuiden van de site.

Wat?

Sportpark De Schans is een multifunctionele sportsite van 122.000 m2. Ze ligt tussen de Lichterstraat, Letterheide en de Haagstraat. Door de centrale ligging in onze gemeente is het sportpark vlot bereikbaar voor inwoners uit alle woonkernen – met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. Ook sporters buiten de gemeente kunnen De Schans vlot bereiken via de N16, N17 en A12.

Bekijk de evolutie van de werken.

In sportpark De Schans vind je heel wat sportfaciliteiten zoals tennispleinen, voetbalvelden, een gymhal, een ruiterpiste en een fitnessruimte. Er is ook auto- en fietsenparking voorzien.

De Schans is niet zomaar een sportsite. Ze is ingericht als een landschapspark waar het aangenaam vertoeven en ontmoeten is.

Wie?

Sportpark De Schans is een publiek-private samenwerking. Dat betekent dat de gemeente en lokale sportverenigingen de handen in elkaar slaan.

Puurs-Sint-Amands neemt de aanleg van het sportpark voor haar rekening. Aannemer Aertssen voerde de omgevingswerken uit.

De sportverenigingen zorgen zelf voor hun eigen infrastructuur en kiezen dus volledig vrij hun architect, aannemer, … Deze organisaties vind je in sportpark De Schans:

 • Ruiter- en ponyclub Hippique
 • Gezondheidscentrum MovePassion (met sportaanbieders: Go-Fit 2.0, The Cross, KineFit, FlowMotion en De Mat (voor judoclub ONI PUURS). Kinesisten, een podoloog en voedingsadviseurs verrijken het programma in het gezondheidscentrum.)
 • Tennis-, padel-, petanqueclub stepp
 • Gymcentrum Klein-Brabant (Verto Puurse Turnkringen + Ambitious Pro Gymnastics)
 • Voetbalclubs KalfortPuursica, K. Kalfort Daghet en andere gemeentelijke en regionale voetbalteams

Sport Vlaanderen ondersteunt het project met een subsidie van 2.385.000 euro.

Timing?

Sportpark

 • Start werken: 6 augustus 2019
 • Officiële opening: mei 2023

Sportclubs

 • Opening MovePassion: najaar 2019
 • Opening ruiterhal Hippique: voorjaar 2021
 • Opening stepp: voorjaar 2021
 • Opening Gymcenter Klein-Brabant: voorjaar 2022
 • Opening voetbalaccommodatie: voorjaar 2023

Contact

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.