Park Fort Liezele

​​​​​​​​​​New York heeft zijn Central Park. Berlijn zijn Tiergarten. Antwerpen zijn Park Spoor Noord. En Puurs-Sint-Amands? De gemeente heeft sinds de zomer van 2018 haar Park Fort Liezele. Een eigen landschapspark gelegen tussen JOC WIJland en Fort Liezele. 

Wat heeft deze groene oase allemaal te bieden? We lichten een tipje van de sluier. En de rest ontdek je zelf!

Sport en horeca
Schiet meteen in actie wanneer je het park binnenkomt. Want een skeelerpiste, fit-o-meterparcours en Fins looppad wachten op jou. Nestel je wat verderop gezellig in onze horecazaken Broox of Fortcafé De Batterie en kijk toe hoe de kleinsten zich uitleven op de speelplek. De waterspeeltuin brengt verfrissing tijdens warme dagen.

Water en gras
Ga je dieper het park in? Dan bots je op een geul waar het water vredig klatert. Via houten paadjes sta je dichter bij de natuur dan ooit. Achter die blauwe omgeving ontvouwt zich een groen landschap. Dat grote terrein is een perfecte festivallocatie.

Schaatsvijver
Naast het fort schuilt een laaggelegen weide. Loopt ze ’s winters onder water? Dan bind je er de schaatsen aan. In de andere seizoenen is het een uitgelezen plek om te picknicken.

Blotevoetenpad
Het blotevoetenpad ligt langs de rand van de fortvijver. Al heel wat voetjes - grote en kleine - ontdekten het 300 meter lang blotevoetenpad. Kom langs, trek je schoenen en sokken uit en laat je verrassen door de verschillende ondergronden.

Vissen
Heb je een door het gemeentebestuur afgeleverde visvergunning? Dan mag je vissen in het Park Fort Liezele.

Fort Liezele

​​​​​​​​​Ben je gepassioneerd door geschiedenis? Kom dan naar Fort Liezele.​​​ Het Fort van Liezele is het bestbewaarde en meest complete fort van de Fortengordel Antwerpen. Tot 1979 was deze versterking van 18 hectare een militair domein.


Evenementenweide
Wil je een evenement organiseren in het Park Fort Liezele? Doe dan een evenementenaanvraag via de evenementenaanvraag.
Lees de tarieven na in het retributiereglement. De andere voorwaarden vind je in het huishoudelijk reglement.

Procedure

  • ​​​Iedereen is welkom.
  • ​Het park is goed toegankelijk.

Bedrag

Toegang tot het park is gratis.

Bijkomende informatie

Adres: het park bevindt zich op ​de kruising van de Molenstraat en de Fortbaa​n.


Contactinformatie