Toerisme - Park Fort Liezele

​​​​​​​​​New York heeft zijn Central Park. Berlijn zijn Tiergarten. Antwerpen zijn Park Spoor Noord. En Puurs-Sint-Amands? De gemeente heeft sinds de zomer van 2018 haar Park Fort Liezele. Een eigen landschapspark gelegen tussen JOC WIJland en Fort Liezele. 

Wat heeft deze groene oase allemaal te bieden? We lichten een tipje van de sluier. En de rest ontdek je zelf!

Sport en horeca

Schiet meteen in actie wanneer je het park binnenkomt. Want een skeelerpiste, fit-o-meterparcours en Fins looppad wachten op jou. Ga je wat verder door? Dan beland je in het parkpaviljoen. Nestel je gezellig in de horecazaak en kijk toe hoe de kleinsten zich uitleven op de speelplek. Er komt trouwens ook een waterspeeltuin: die brengt verfrissing tijdens warme dagen.

Water en gras

Ga je dieper het park in? Dan bots je op een geul waar het water vredig klatert. Via houten paadjes sta je dichter bij de natuur dan ooit. Achter die blauwe omgeving ontvouwt zich een groen landschap. Dat grote terrein is een perfecte festivallocatie.

Multifunctionele weide, serene begraafplaats

Het fort blijft natuurlijk het fort. Daarachter schuilt een laaggelegen weide. Loopt ze ’s winters onder water? Dan bind je er de schaatsen aan. In de andere seizoenen is het een uitgelezen plek om te picknicken. Het landschapspark huisvest een moderne begraafplaats omrand door indrukwekkende bomen.

Procedure

  • ​​​Iedereen is welkom.
  • ​Het park is goed toegankelijk.

Bedrag

Gratis

Bijkomende informatie

Adres: Park Fort Liezele bevindt zich op ​de kruising van de Molenstraat en de Fortbaa​n.

Meer info?

Contactformulier